Kefal Pilaki

Kefal Pilaki
12 Mart 2023

Kefal pilaki Ege bölgesinden tüm Türkiye mutfağına yayılmış sevilen bir lezzettir. Soğuk olarak yenir. Bu meze genellikle deniz ürünlerinin yoğunlukta olduğu sofralarda yerini alınır.  Sevilen bu meze buzdolabında 2 gün kadar saklanabilir. Sebzeler ile müthiş uyumu ile kefal pilaki için malzeme listesi aşağıda. 


Kefal Pilaki Kaç Kaloridir?

Kefal pilakinin 100 gramı 110 kaloridir. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kefal Pilaki için

Malzemeler

  • 1 kg kefal
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 3 soğan
  • 1 havuç
  • 3 büyük domates
  • 2kesme şeker
  • 8 tane karabiber
  • 2 defne yaprağı
  • 1 patates
  • 1 kereviz sapı
  • 8 diş sarımsak
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 demet kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kefal Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Kefali ayıklayın. Yaklaşık 2.5 cm kalınlığında doğrayın. Tuzlayıp 20 dakika dinlendirin.
  2. Orta ateşte kızdırdığınız tencereye 1 kahve fincanı zeytinyağını alın ve yakmadan ısıtın. Kızgın yağda ince piyaz doğranmış soğan ile ince halka doğranmış havucu karıştırarak kavurun.
  3. Kavrulmuş soğanlara rendelenmiş domatesleri, kıyılmış sarımsağı, şekeri, tuzu, tane karabiberleri ve defne yapraklarını ekleyin.
  4. Domatesler saldıkları suyu çekince zar şeklinde doğranmış patatesi, kıyılmış kereviz sapını ve bir çay bardağı sıcak suyu ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın ve tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın.
  5. Sebzelerin pişmesine yakın bir başka tencereye 1 fincan zeytinyağı koyun ve balık dilimlerini dizin. Kapağını örterek orta ateşe alın. Tencereyi sallayarak balıkların bir yüzünü kızartın. Alt üst edip diğer yüzünü de kızartın.
  6. Balıkları sebzelere katın ve bir çay bardağı sıcak su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp balıkları sebzelerle birlikte pişirin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
  7. Afiyet olsun. 


Kefal Pilaki İçin Püf Noktalar

  1. İçerisine damak  tadınıza göre farklı sebzeler koyabilirsiniz ya da sebzelerden azaltma yapabilirsiniz. 
  2. Zeytinyağı dışında bir yağ kullanmamaya özen gösterin. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo