Otlu salata için
Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.
Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun. Bir tabağa alıp küp şeklinde kesin. Üzerine limon suyu, 4 kaşık zeytinyağı, sarımsak ve tuzu ilave edip çatalla ezerek püre yapın. Biberleri fırında közleyip doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Patlıcana ekleyip karıştırın.
Tulum peynirini çukur bir kaba ufalayın. Kremayı ekleyip hamur yoğurur gibi elinizle sıkıştırarak karıştırın. Kekik ile toz biberi bir kapta karıştırın. Peyniri rulo şekline getirip kekikli karışıma bulayın. Yarım cm’lik dilimlere kesin.
Bir kaba kalan 2 kaşık zeytinyağı, sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Karışımı fırça ile ekmeklerin iki tarafına sürüp fırında hafif kızartın.
Kızarmış ekmekleri iki servis tabağına paylaştırın. Birinin üzerine patlıcan salatasını yayıp peynir halkaları ve bademlerle süsleyin. Otlu salata için semizotu ve rokayı temizleyip doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini ekleyip harmanlayın ve ikinci salata tabağındaki ekmeklerin üzerine yayın. Peynir halkaları ve bademlerle süsleyip patlıcan salatası ile birlikte servis yapın.
Teşekkür ederiz.