Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası

Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası için

Malzemeler

  • 3 bostan patlıcanı
  • 8 dilim kepekli tost ekmeği
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 sarı dolmalık biber
  • Yarım demet dereotu
  • 3 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 limonun suyu (veya 1 tatlı kaşığı sirke)
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı file badem
  • 150 gr tulum peyniri (veya lor peyniri)
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Otlu salata için

  • Yarım demet semizotu
  • Yarım demet roka
  • 1 kase Akdeniz yeşillikleri
Ekmekli, Otlu Patlıcan Salatası

Nasıl Yapılır

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden.

Patlıcanları fırında közleyip kabuklarını soyun. Bir tabağa alıp küp şeklinde kesin. Üzerine limon suyu, 4 kaşık zeytinyağı,  sarımsak ve tuzu ilave edip çatalla ezerek püre yapın. Biberleri fırında közleyip doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Patlıcana ekleyip karıştırın.

Tulum peynirini çukur bir kaba ufalayın. Kremayı ekleyip hamur yoğurur gibi elinizle sıkıştırarak karıştırın. Kekik ile toz biberi bir kapta karıştırın. Peyniri rulo şekline getirip kekikli karışıma bulayın. Yarım cm’lik dilimlere kesin.

Bir kaba kalan 2 kaşık zeytinyağı,  sarımsak ve tuz ilave edip karıştırın. Karışımı fırça ile ekmeklerin iki tarafına sürüp fırında hafif kızartın.

Kızarmış ekmekleri iki servis tabağına paylaştırın. Birinin üzerine patlıcan salatasını yayıp peynir halkaları ve bademlerle süsleyin. Otlu salata için semizotu ve rokayı temizleyip doğrayın. Akdeniz yeşilliklerini ekleyip harmanlayın ve ikinci salata tabağındaki ekmeklerin üzerine yayın. Peynir halkaları ve bademlerle süsleyip patlıcan salatası ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo