Taze Fasulyeli Ve Patatesli Pilav

Taze Fasulyeli Ve Patatesli Pilav
10 Haziran 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Fasulyeli Ve Patatesli Pilav için

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç 
  • 250 gr taze fasulye 
  • 2 orta boy patates 
  • 3 çorba kaşığı margarin 
  • 3 dal maydanoz 
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 3 su bardağı sıcak su 
  • Tuz
  • Karabiber
Taze Fasulyeli Ve Patatesli Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Pirinci yıkayıp süzün. Fasulyeleri ayıklayıp 3 cm boyunda kesin. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
  2. Bir tencerede margarini eritip fasulye ve patatesleri kavurun. 1 su bardağı sıcak su ilave edip karıştırın. 
  3. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pirinci ve kalan 2 su bardağı sıcak suyu ekleyin. 
  4. Tuz, karabiber ve kaşar peynirini ilave edip 15 dakika daha pişirin. Ateşten alıp üzerine kağıt havlu örterek 10 dakika dinlendirin. Kıyılmış maydanoz serpip harmanlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo