Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Sarımsaklı Bulgur Pilavı
26 Eylül 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Sarımsaklı Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 soğan
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 baş sarımsak
  • 20 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
Sarımsaklı Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kabukları soyulmuş bütün sarımsakları da ekleyip soteleyin. Yıkanmış bulguru ilave edin ve 3 dakika yüksek ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Tereyağı, su, tuz ve karabiberi ekleyin. Önce yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak bulgur yumuşayıncaya kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine taze çekilmiş karabiber serpin. Taze kekik ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo