Castagnole
Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri. Firik ve bulguru bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Üzerine geçecek kadar su ilavesiyle birlikte tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın. Firik ve bulugur bir kapta karıştırın. Soğanı kıyıp tereyağında soteleyin. Biber salçasını ilave edip 1-2 dakika kavurun. Sıcak su, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte bulgur ve firik yumuşayana kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Üzerine kırmızı pul biber serpip sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Hatay'ın meşhur lezzeti firik pilavı tarifini denemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.