Mor Havuçlu Pilav

Mor Havuçlu Pilav
27 Mart 2024

Farklı bir tarif arayanlar için göz alıcı görünümü ve lezzetiyle dikkat çeken bir pilav tarifiyle karşınızdayız: Mor havuçlu pilav. Bu tarif, damakları şenlendirecek ve sofralarınıza görsel bir şölen katacak! İşte, denemeye değer bu muhteşem tarif:

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mor Havuçlu Pilav için

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 2-3 adet mor havuç
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım kase haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı et suyu (şart değil)
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
Mor Havuçlu Pilav

Nasıl Yapılır

  1. Mor havuçları güzelce yıkayıp dış kabuklarını bir bıçak yardımı ile kazıyın. 
  2. Ardından yarım ay şeklinde doğrayın. Soğan ve sarımsakları ince kıyın. 
  3. Derin bir tencereye zeytinyağını alıp kızdırın, ardından soğan, sarımsak ve havuçları ekleyerek soteleyin. 
  4. Üzerine et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. 
  5. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ve nohutları ekleyip karıştırın. 
  6. Ardından nar ekşisi, kimyon, karabiber, tuz ekleyip suyunu ilave ederek önce yüksek ateşte, daha sonra kısık ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
  7. Pilavınızı 10 dakika kadar dinlenmeye bıraktıktan sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo