Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı
25 Ekim 2024

Firik ve bulguru hiç birlikte denediniz mi? Bulgur uzmanı Sevgili Asuman Kerkez'den yalnızca 6 malzeme ile hazırlayabileceğiniz kaymaklı firikli bulgur tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı kaynar su 
  • 1 çay bardağı firik 
  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • 50 gr kaymak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Kaymaklı Firikli Bulgur Pilavı

Nasıl Yapılır

  1. Suyu tencereye alın ve üzerine firiği ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
  2. Firik hafif yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika pişirin. Bulguru tencereye alın. Kısık ateşte bulgur suyu çekene kadar pişirin.
  3. Kaymağı ekleyip karıştırın. Küçük bir tavaya tereyağını alıp  eritin. Hafif köpürene kadar ısıtın.
  4. Pilavın üzerine gezdirin. Kapağını kapatıp 10 dakika kadar demlendirip servis yapın. 


Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo