Pirinci ve saplarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplarda sıcak suya koyun. Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın.
İyice yıkayıp,sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip ara ara karıştırarak soteleyin.
Çam fıstıklarını ekleyip karıştırmaya devam ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
Pirinci süzüp yıkayın ve tencereye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Kuru nane ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ilave edin.
Yeniden karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısıp, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
Teşekkür ederiz.