500 g deniz mahsulü (Ben sadece midye ve çimçim kullandım)
1 demet tere (İnce kıyılmış)
3 diş sarımsak
1/4 lime
Zeytinyağı
Servis için
Çok az zeytinyağı ve lime kabuğu rendesi
Deniz Mahsulleri İle Siyah Spagetti
Nasıl Yapılır
Kalamar mürekkebi ile hazırlanan makarnayı midye ve çimçim ile buluşturun.
Makarna suyunu ocağa alın, bu arada sos tenceresini ısıtın, içine zeytinyağı, ezilmiş sarımsak ve deniz mahsullerini koyun. Makarnayı kaynayan tuz atılmış suya atın. 3 dakika gibi kontrollü haşlayın. Deniz mahsulleri 3-4 dakikada makarna ile aynı sürede pişecektir.
Makarnayı sudan maşayla alıp deniz mahsullerinin içine bırakın. Tereyi ve lime suyunu ekleyip tabaklara paylaştırın. Üzerine lime kabuğu rendesi ve çok az zeytinyağı gezdirip servis edin.
Teşekkür ederiz.