Tuzlu Panna Cotta

Tuzlu Panna Cotta
06 Ağustos 2024

Jelatinin kalınlaştırılmış şekli olan panna cotta, İtalyan mutfağına özgü bir lezzettir. Krema ve sos ile hazırlanan bu besin, genellikle tatlı oalrak sunulur. Karamel, kahve, vanilya veya çilek gibi malzemelerle karıştırılarak aromatik bir tat elde edilir. Kıvamı yumuşak olduğu için, İtalyan pudingi olarak da bilinir. Kalori değeri düşük olduğu için, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, tuzlu panna cotta nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

Klasik panna cotta tarifine buradan ulaşabilirsiniz. Yılbaşı için tatlı tariflerinden ilham alabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tuzlu Panna Cotta için

Malzemeler

  • 500 ml krema
  • 150 g rendelenmiş parmesan peyniri
  • 20 g yaprak jelatin
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Altın çilek
  • 1 avuç ceviz içi
  • 2 dal taze kekik
  • 20 g nar ekşisi
Tuzlu Panna Cotta

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak krema ve parmesan peynirini bir sos tenceresinde pişirin. Başka bir kapta yaprak jelatini soğuk su ile ıslatın.
  2. Krema hafif kaynamaya başlayınca yaprak jelatinin suyunu sıkarak kremanın içine ekleyin. Ardından tuz ve karabiber ekleyip biraz daha pişirin.
  3. Daha sonra ocaktan alın ve kalıplara koyup buzdolabında 1 saat donması için bekletin.
  4. Ardından servis tabağına ters çevirerek çıkartıp altın çilek, taze kekik ve nar ekşisi ile sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tuzlu Panna Cotta'nın Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Jelatinlerin çözülmesini sağlamak için, mikrodalga fırında ısınmasını sağlayabilirsiniz.
  2. İsteğe göre yaprak jelatin yerine, toz jelatin de kullanabilirsiniz.
  3. Panna cottanın kıvamını tutturabilmek için, krema ve parmesan peynirini özdeşleşene kadar karıştırın.
  4. Panna cottaları servis etmeden önce süzgeçten geçirerek, fazla sularını akıtabilirsiniz.
  5. Servis işlemi için silikon kap kullanın. Kapları ıslattıktan sonra nemli bez ile kurulayın ve tatlınızı içerisine dökün. Böylece daha pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz.

1 Porsiyon Tuzlu Panna Cotta Kaç Kaloridir?

  1. Tuzlu panna cottanın bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir. İçerisinde şeker kullanılmadığı için, diyabet hastaları tarafından da tüketilebilir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo