Mango Salsalı Karides Kanepeleri

Mango Salsalı Karides Kanepeleri
10 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mango Salsalı Karides Kanepeleri için

Malzemeler

  • 4 adet jumbo karides (Kabuğu ayıklanmış)
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 adet Alman çavdar ekmeği (Kızarmış)
  • Filizlenmiş maş fasulyesi
  • Reyhan otu
  • Zeytinyağı, tuz

Salsa için

  • 1/2 adet mango (Olgun)
  • 1/2 adet avokado (Dilimlenmiş)
  • 2 adet kırmızı mini turp (İnce dilimlenmiş)
  • Bir tutam taze kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1/2 satsuma suyu
  • Mikro kıvırcık lahana filizi
Mango Salsalı Karides Kanepeleri

Nasıl Yapılır

  1. Salsa için avokado hariç tüm malzemeyi karıştırın. Servis tabağına avokadoyu taban yapın, üzerine karışımı koyun, satsuma suyunu ekleyin, biraz yağ gezdirin ve kıvırcık lahana filizi ekleyip kenara alın. 
  2. Karidesleri alt-üst zeytinyağında toplam 4 dakikada pişirin. Süzme yoğurdun içine maş fasulyesini koyup karıştırın ve ekmeklere paylaştırın. Üzerine karidesleri koyun, reyhan yaprağı ekleyin ve salsa ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo