En çok Amerika'da yetiştirilen karides, balık yemekleri içinde en çok tercih edilenler arasındadır. Zihinsel fonksiyonların gelişmesinde etkili olduğu için, ayda bir kez tüketilmesi önerilir. İçeriğinde protein ve D vitamini barındıran bu besin, kasların güçlenmesini de sağlar. Ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde tüketilen karides; salata, hamur işi ve ana yemek olarak sunulabilir. Hazırsanız, mis gibi kokusuyla sofraların baş tacı olacak nefis karidesli çıtır börek tarifine başlayabiliriz.
Kızartmak için
Sosu için
Üzeri için
Karidesli Çıtır Börek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Karidesli Çıtır Börek Kaç Kaloridir?
Karidesli böreklerin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Bu tarifi diyet listelerine ekleyerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz. Dilerseniz, karides güveç tarifini de deneyebilirsiniz.
Özel gecelerde kolayca hazırlayabileceğiniz pratik yılbaşı tarifleri ile siz de sofranızı güzelleştirebilir, sevdiklerinizle birlikte yeni tatlar keşfedebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.