Otlu Krep

Otlu Krep
07 Şubat 2023

Krep yemeye doyamayanları böyle alalım. Nane, dereotu ve fesleğen ile hazırlanan otlu krep tarifi tam size göre. Kahvaltıda sunabileceğiniz otlu krep tarifini, çay ile birlikte tüketebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Krep için

Malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr un
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 3 çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/4 demet nane
  • 1/4 demet dereotu
  • 1/4 demet fesleğen

Üzeri için

  • Krem peynir
Otlu Krep

Nasıl Yapılır

  1. Unu, yumurtayı, ayçiçek yağını, sütü, karbonatı ve tuzu büyük bir hamur yoğurma kabına alarak çırpın.
  2. Kıyılmış nane, fesleğen ve dereotunu ekleyip karıştırın. Hafif yağladığınız tavaya yarım kepçe dolusu hamuru döküp her iki tarafını pişirin.
  3. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Kreplerin üzerine krem peynir sürüp rulo şeklinde sarın. Servis yapın.
Püf Noktası
  • Mevsime göre otlu krebin içersie mevsim otlarını ilave edebilirsiniz.
  • Otları ince ,nce kıyabilir, blenderdan geçirerek servis edebilirsiniz.
  • İçerisine eriyen peynirle sıcak servis edebilirsiniz. ,
  • Sıcak tavada orta ateşte arkalı önlü pişirmelisiniz. 
  • Buğday unu yerine tam buğday, siyez gibi unları kullanabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo