Halhal Tatlısı

Halhal Tatlısı
19 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Halhal Tatlısı için

Malzemeler

  • 125 g tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yumurta

Kızartmak için

  • 2 su bardağı sıvı yağ

Şurubu için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Üzeri için

  • Pudra şekeri İri kırılmış badem
Halhal Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı, su, tuz ve şekeri orta boy bir tencereye koyup orta ısılı ateşe alın. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşıp artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelince tencereyi hemen ocaktan alın ve hamuru bir cam kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Hamur soğuyunca yumurtaları hamura teker teker ilave edip, mikserin düşük devriyle 1-2 dakika çırpın.
  2. Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
  3. Sıvı yağı derin bir tencereye koyup kızdırın ve ocağın altını biraz kısın. Hamuru bir krema sıkacağına doldurun. Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın. Hamurları önlü arkalı altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp birkaç dakika bekletin. Servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri ve iri kırılmış badem serperek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo