Tereyağı, su, tuz ve şekeri orta boy bir
tencereye koyup orta ısılı ateşe alın. Yağ eriyip su kaynamaya başlayınca
ocağın altını kısın. Unu yavaş yavaş kaynayan suya ekleyip hızla
karıştırmaya başlayın. Yaklaşık 2-3 dakika sonra hamur iyice katılaşıp
artık kaşıkla karıştırılamaz hale gelince tencereyi hemen ocaktan alın
ve hamuru bir cam kaba aktarıp soğumasını bekleyin. Hamur soğuyunca
yumurtaları hamura teker teker ilave edip, mikserin düşük devriyle 1-2
dakika çırpın.
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu
bir tencerede kaynatın. Kaynayınca ocağın altını kısıp limon suyunu ilave edin
ve 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Şurubu soğumaya bırakın.
Sıvı yağı derin bir tencereye koyup
kızdırın ve ocağın altını biraz kısın. Hamuru bir krema sıkacağına doldurun.
Yuvarlak şekli vererek kızgın yağa sıkın. Hamurları önlü arkalı altın sarısı
oluncaya kadar kızartın. Kızarttığınız hamurları sıcakken soğuk şerbete atıp
birkaç dakika bekletin. Servis tabağına alın ve üzerine pudra şekeri ve iri
kırılmış badem serperek servis yapın.
Teşekkür ederiz.