Dolgunun hazırlanışı: Vişneleri tencereye alın. Üzerine toz şeker, mısır nişastası ve suyu ekleyip karıştırın. Orta ısıdaki ocakta karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın ve 2 dk. daha pişirin. Ocaktan alın ve arada karıştırarak soğutun.
Hamurun hazırlanışı: Kalıbı tereyağı ile yağlayın. Üzerine pudra şekeri, tereyağı, şekerli vanilin ve yumurtayı ekleyip yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Birinin üzerini kapatıp bekletin. Diğerini pişirme kağıdı üzerinde 24 cm çapında açın. Pişirme kağıdı ile birlikte kalıbın üzerine ters çevirin ve hamuru kalıba alın. Eliniz ile bastırarak kalıbın tabanına ve kenarlarına yayın. Çatal ile birçok yerinden delin, buzdolabına alın ve 25-30 dk. bekletin. Ayırdığınız hamuru pişirme kağıdı üzerinde 24 cm çapında açın. 2 cm boyutlarındaki kalp şeklinde kurabiye kalıbı ile aralıklı şekiller çıkarın. Çıkardığınız kalp şekilleri ve açtığınız hamuru bir tepsiye alıp buzdolabına koyun. Süre sonunda kalıbı 170°C’ye ısıtılmış fırında 20-25 dk. pişirin. Fırından çıkarın ve 10 dk. bekletin. Fırını kapatmayın.
Dolgu ve pişirme: Dolguya çikolata parçalarını ilave edip karıştırın ve kalıptaki tabanın içine yayın. Buzdolabında beklettiğiniz hamuru tartın üzerine alın ve dışta kalan fazla hamurları bıçak ile kesin, hafifçe bastırarak kenarlarını yapıştırın. Küçük kalp hamurları çerçeve şeklinde sıralayın ve 25-30 dk. pişirin. Fırından çıkarın ve pudra şekeri serpin. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.