Alaçatı’Dan Lor Tatlısı

Alaçatı’Dan Lor Tatlısı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Alaçatı’Dan Lor Tatlısı için

Malzemeler

  • 1 adet yaz portakalı
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 8-10 adet çilek
  • 250 g kuru kayısı
  • 1 yemek kaşığı çiçek balı
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 300 g lor peyniri
  • File Antep fıstığı
Alaçatı’Dan Lor Tatlısı

Nasıl Yapılır

  1. Kayısıları bir tencereye aldıktan sonra portakal suyu ve balı ilave ederek pişirip ocaktan alın. Hafifçe soğuduktan sonra zencefili ekleyin ve blender’dan geçirerek püre haline getirin. Servis kuplarına hazırladığınız püreyi, lor peynirini ve çilek dilimlerini kat kat paylaştırın. Üzerlerini çilek dilimleri ve  le Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Genellikle çay ile birlikte servis edilen pratik lor tatlısına buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo