İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14289 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1292 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5329 Tarif
Salata ve Meze
1306 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8929 Tarif
Yöresel
1990 Tarif
Popüler Tarifler
Patlıcanlı Kiş
Bayatlamayan Poğaça
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
24 Ağustos 2022
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Zeytinyağlı bamya yemeği
Spoonful
Bebek Balık Köftesi (+8 Ay)
Cevizli ve tulum peynirli salata
Istanbul-Style Wet Burger
Ekşili ıspanak başı
Taze Sıkılmış Meyve Suyunu Saklamanın En İyi Yolu
Nisan Ayında Ne Yenir: Nisan Ayı Sebze ve Meyveleri
Geleneksel Bayram Yemekleri: 40 Nefis Tarif
Polifenol İçeren Gıdalar Nelerdir?
Dana Pöç Nedir, Nasıl Pişirilir?
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
15 Dakika
Unsuz Pancake
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
45 Dakika
Mini Kruvasan Bowl
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
60 Dakika
Ekmek Pudingi (Bread Pudding)
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
120 Dakika
Monkey Bread
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
65 Dakika
Poniçka
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
50 Dakika
Gül Tatlısı
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.