Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14489 Tarif
Çocuk
376 Tarif
Çorba
1316 Tarif
Diyet
4411 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2385 Tarif
Hafif Yemekler
54 Tarif
İçecek
1419 Tarif
Pratik Yemek
5643 Tarif
Salata ve Meze
1354 Tarif
Sos
477 Tarif
Tatlı
9117 Tarif
Yöresel
2007 Tarif
Popüler Tarifler
Kapama
Peynirli Pide
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
12 Nisan 2025
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fındıklı Sütlü Kurabiye
Yastık Poğaça
Çaylı Kek Tarifi
Yulaflı Bisküvi
Uștipci Tarifi
Yoğurtlu Kurabiye
Kekin Sünger Gibi Olması İçin Ne Yapmalı?
Yumuşak Kek Yapmanın 7 Püf Noktası
Fırından Çıkan Poğaçanın Üstü Örtülür Mü?
Zebra Kekin Malzemeleri Nelerdir?
Zeytinyağlı Yemeklere Neden Şeker Atılır?
Magnolia'nın Bilinmeyen Püf Noktaları: Magnolia En Güzel Hangi Bisküvi ile Yapılır?
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
22 Dakika
Air Fryer’Da Pankek
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
65 Dakika
Cruffin
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
15 Dakika
Unsuz Pancake
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
45 Dakika
Mini Kruvasan Bowl
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
60 Dakika
Ekmek Pudingi (Bread Pudding)
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
120 Dakika
Monkey Bread
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.