Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek

Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
24 Ağustos 2022

Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için

Malzemeler

  • 1 adet çörek hamuru 
  • 120 g iri kıyılmış ceviz içi
  • 90 g esmer toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı yenibahar
  • 50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
  • 1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
  • 2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek

Nasıl Yapılır

  1. Bir ölçü çörek hamuru hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
  2. Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
  3. Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
  4. Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
  5. Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin. 
  6. Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
  7. Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo