En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13850 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1220 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2252 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4889 Tarif
Salata ve Meze
1226 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8504 Tarif
Yöresel
1960 Tarif
Popüler Tarifler
Hamsi Güveç
Domates Soslu Gnocchi
Anasayfa
Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
24 Ağustos 2022
Çay saatleriniz için kolayca hazırlayacağınız nefis akçaağaç glazürlü cevizli çörek tarifi
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Zencefilli kurabiye
Narlı ve karidesli salata
Kireçte kabak
Peynirli nohut salatası
Tahin helvalı ve Türk kahveli pide
Kıtır kabak cipsi
İstanbul Uzakdoğu Restoranları: Asya Esintileriyle Dolu 13 Mekan
Kasım Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Bursa'nın Yöresel Yemekleri: Bursa Mutfağından 11 Meşhur Yemek Tarifi
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Maşukiye Kahvaltı Mekanları: Maşukiye'deki En İyi 10 Kahvaltı Mekanı
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek için
Malzemeler
1 adet çörek hamuru
120 g iri kıyılmış ceviz içi
90 g esmer toz şeker
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
50 g tuzsuz tereyağı (Eritilmiş)
1 adet yumurta sarısı (Çırpılmış)
2 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
Akçaağaç Glazürlü Cevizli Çörek
Nasıl Yapılır
Bir ölçü
çörek hamuru
hazırlayıp mayalanmaya bırakın. Hamuru beklerken pikan cevizini, esmer toz şekeri ve yenibaharı küçük bir kasede karıştırıp kenara alın.
Hamuru unlu bir yüzeyde, 55 cm x 30 cm’lik bir dikdörtgen olacak şekilde açın. Fırça ile tereyağını sürün ve pikan cevizi karışımını serpiştirin.
Hamuru 5 cm x 55 cm’lik 6 eşit şeride bölün. Bir şeridi sıkıca yuvarlayıp, başka bir şeridin ucunun üstüne koyup tekrar yuvarlayın.
Büyük bir sarmal oluşturana kadar aynı işlemi tekrar edin. Pişirme kağıdı serdiğiniz 20 cm’lik bir kelepçeli fırın kabına yerleştirin.
Streç filmle kaplayıp 30 dakika kabarması için bekletin.
Çöreğe fırça ile yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 160 derece fırında, 40-45 dakika, rengi altına dönük kahve rengi olana kadar iyice pişirin.
Fırın kabından çıkarmadan önce 10 dakika soğuması için bekletin. Üzerine fırça ile akçaağaç şurubu sürüp servis yapın.
Tarif Kategorileri
Çörek Tarifleri
Öğle Yemeği
Kuruyemişli Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
46 Dakika
Paczki
Selinhdr
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
105 Dakika
Glutensiz Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Midye Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
90 Dakika
Nadir Dolama
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
95 Dakika
Çikolatalı Baklava
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
190 Dakika
Sfogliatella
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.