Limon Kremalı Cheesecake Tart

Limon Kremalı Cheesecake Tart
04 Haziran 2021

Ana malzemeleri peynir, bisküvi ve krema olan cheesecake, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Yapımında en çok krem peynir ve mascarpone peyniri kullanılır. Kreması göre isteğe göre limon, çilek, çikolata, portakal gibi soslarla hazırlanır. Klasik tariflerden sıkılanlar için, limon aromalı cheesecake tarifini tart hamuru ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, limon kremalı cheesecake tart yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak limon ve çikolata soslu cheesecake tarifini deneyebilir, daha fazlası için en lezzetli cheesecake tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Limon Kremalı Cheesecake Tart için

Malzemeler

  • 200 g krem peynir (Beyaz olanlardan)
  • 100 g krema
  • 100 g beyaz çikolata
  • 1.5 paket burçak bisküvi
  • 80 g tereyağı

Limon kreması için

  • 60 ml limon suyu
  • 1 limonun ince rendelenmiş kabuğu
  • 50 g soğuk tereyağı (Küp küp)
  • 50 g toz şeker
  • 2 büyük yumurta sarısı
Limon Kremalı Cheesecake Tart

Nasıl Yapılır

@hatibon
19.8 bin takipçi
Hatice Bonafe

  1. Limon kreması için; küçük bir sos tenceresine iki parmak su koyup kaynatın. Limon suyu, limon kabuğu, şekerin yarısı ve tereyağının yarısını cam bir kaseye alıp tencerenin üzerine yerleştirin (Kasenin tabanı suya değmemeli). Şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. 
  2. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin kalanıyla 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları çırpmaya devam ederken ısıttığınız limonlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Kaseyi tekrar tencerenin üzerine oturtup sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar 7-8 dakika pişirin. 
  3. Kaseyi ocaktan alıp kalan tereyağını (Soğuk olacak) limon kremasına ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Oda ısısına geldiğinde dolaba kaldırın. 
  4. Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlayıp tabanına fırın kağıdı koyduğunuz tart kalıplarına (Veya bardaklara) pay edip iyice bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Buzdolabında dinlendirin.
  5. Cheesecake harcı için beyaz çikolatayı 1 yemek kaşığı krema ile benmari usulü eritin.
  6. Orta boy bir kaseye aldığınız krem peynir ve erimiş çikolatayı 1-2 dakika çırpın. Kalan kremayı da ayrı bir kasede orta sertlikte çırpıp peynirli karışıma ekleyin. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 
  7. Cheesecake harcına 3-4 kaşık limon kreması ekleyip bir spatula ile karıştırın (Tamamen karışması şart değil). İyice soğumuş tart kalıplarına (Veya bardaklara) pay edin. Burada isterseniz krema sıkma torbası kullanabilirsiniz. 
  8. En son dilediğiniz bir meyve ve artan limon kreması ile süsleyip (Yaban mersini, böğürtlen, karadut çok yakışıyor limon kremasına) servis edin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo