Kestaneli Ve Armutlu Pay

Kestaneli Ve Armutlu Pay
01 Kasım 2024

Ana vatanı Doğu Anadolu ve Kafkasya olan armut, kış meyvesi olarak bilinir. Ülkemizde en çok Marmara ve Ege'de yetiştirilen bu besin, özellikle tatlı yapımında kullanılır. Kış aylarının sembolü haline gelen kestane ise, Bursa ile özdeşleşmiştir. Şeker hastalarına önerilen bu besin, içeriğinde diyabet lifi barındır��r. Mutfağınızda yeni tatlar denemek istiyorsanız, kestaneli armutlu pay tarifine başlayabiliriz.

Klasik tariflerden sıkıldıysanız; şeftalili turta veya kakaolu hurmalı vegan tart tarifini deneyebilirsiniz. Daha fazlası için tart tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kestaneli Ve Armutlu Pay için

Malzemeler

  • 3 adet armut 
  • 2 adet elma 
  • 10 adet kestane 
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 
  • 1 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı toz şeker 
  • 1 yemek kaşığı mısır unu 
  • 1 küçük kutu yaban mersini 
  • 1 çay bardağı ceviz içi (İri doğranmış) 

Hamuru için

  • 250 g un 
  • 125 g tereyağı 
  • Bir tutam tuz 
  • 1 adet yumurtanın akı 
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
Kestaneli Ve Armutlu Pay

Nasıl Yapılır

  1. Soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış meyveleri dilimleyin. Kestanelerin kabuğunu soyun. İkiye veya üçe kesin. Kestaneleri tencereye alın.
  2. Üzerine limon suyunu, 1 su bardağı suyu ve toz şekeri ekleyin. Kısık ateşte, yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Dilimlenmiş meyveleri, 2 yemek kaşığı suda karıştırdığınız mısır ununu ekleyip 5 dakika daha haşlamaya devam edin.
  4. Hamuru için unu, tuzu ve küp doğranmış soğuk tereyağını mikserle kum haline gelene dek karıştırın.
  5. Azar azar su ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamur toparlandığında su ilave etmeyi durdurun.
  6. Hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın ve elinizle yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edince streçe sarın ve buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  7. Üzerini süslemek için hamurun beşte birini ayırın. Kalan hamuru ikiye bölün. 
  8. Her iki hamuru ayrı ayrı, un serpilmiş tezgahın üzerinde ortalama 22-24 cm çapındaki tart veya turta kalıbına sığacak şekilde açın.
  9. İlk hamuru yağlanmış kalıbın içine, kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine hazırladığınız kestaneli karışımı yayın, yaban mersini tanelerini ve ceviz içini de serpin.
  10. İkinci hamuru da üzerini tamamen kapatacak şekilde yerleştirin. Önceden ayırdığınız küçük hamurdan yaprak şeklinde parçalar kesip hamurun üzerini süsleyin.
  11. En son hamurun üzerine yumurta akı sürün, toz şeker serpin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 20-25 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Kestaneli ve Armutlu Pay Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Hamuru hazırlarken tereyağı hariç diğer malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
  2. Hamuru yoğurduktan sonra 15 dakika dinlendirin. Ardından tekrar yoğurun ve pay için şekil verin.
  3. Kullanacağınız tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Bu esnada fırını ısıtmaya başlayın.
  4. Tatlıyı pişirdikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan payı kenarlarından genişleterek kalıptan çıkartın.

1 Porsiyon Kestaneli ve Armutlu Pay Kaç Kaloridir?

  1. Kestaneli ve armutlu payın bir dilimi, yaklaşık 270 kaloridir. Doğal meyvelerle tatlandırılan bu tarifi, küçük porsiyonlar halinde tüketebilirsiniz. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo