En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13902 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1227 Tarif
Diyet
4400 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2275 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1406 Tarif
Pratik Yemek
4921 Tarif
Salata ve Meze
1227 Tarif
Sos
468 Tarif
Tatlı
8550 Tarif
Yöresel
1967 Tarif
Popüler Tarifler
Pankek Pasta
Nohutlu Ayran Çorbası
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Kayısılı Rulo Bisküvi
Kayısılı Rulo Bisküvi
30 Aralık 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
25 dakika
Kaç Kişilik:
12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Air fryer'da pişi
Şehrazat Tatlısı
Trabzon çikolatası
Kıymalı bazlama
Rus Çöreği
Castagnole
Labada Otu Nedir, Nasıl Kullanılır?
Burdur Yöresel Yemekleri: Burdur Mutfağından 12 Nefis Tarif
Taste Atlas Dünyanın En İyi Tatlılarını Açıkladı: Listede Türkiye'den 6 Tatlı Var
Nar Kabuğu Çayının Faydaları Nelerdir?
Keten Tohumunun Bilmeniz Gereken 7 Yan Etkisi
Tane Tane Bulgur Pilavı İçin 5 Önemli Püf Noktası
Kayısılı Rulo Bisküvi için
Malzemeler
Hamur için:
6 su bardağı un
250 gr eritilmiş ılık tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
İç malzeme için:
500 gr kayısı
1 çay bardağı su
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı çekilmiş badem
Kayısılı Rulo Bisküvi
Nasıl Yapılır
Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin.
Kısık ateşte 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bademi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın.
Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve 20 dakika bekletin.
Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Merdane ile tek tek açarak iki dikdörtgen hamur hazırlayın.
Kayısılı harcı hamurların üzerine paylaştırın. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
Rulo hamurları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin.
180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilık servis yapın.
Tarif Kategorileri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Tatlı Atıştırmalık Tarifler
Çay Saati Tarifleri
Atıştırmalık
Yorumlar
Benzer Tarifler
Tart Tarifleri
70 Dakika
Torta Della Nonna
Selinhdr
Tart Tarifleri
140 Dakika
Valassky
Tart Tarifleri
65 Dakika
Kayısılı Galette
Selinhdr
Tart Tarifleri
50 Dakika
Çilekli Ve Böğürtlenli Galette
Tart Tarifleri
90 Dakika
Portakal Dolgulu Mini Tartoletler
Tart Tarifleri
75 Dakika
Kestane Kremalı Elmalı Tart
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.