Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart

Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart
18 Eylül 2020

Görünümü ile sebzeli pizzayı andıran fesleğenli ve milföylü tart, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Yapımında milföy, mozzarella peyniri, domates ve fesleğen kullanılır. Hazırlaması süresi 25, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakikadır. İsteğe göre öğle ve akşam öğünlerinde servis edilebilir. Malzemeleri hazırladıysanız, fesleğenli ve domatesli milföy tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Daha fazla tarif önerisi için tatlı ve tuzlu çeşitleriyle sunulan tart tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart için

Malzemeler

  • 2 büyük boy milföy hamuru
  • 2 top mozzarella peyniri
  • 250 gr kiraz domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç dal taze fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart

Nasıl Yapılır

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Dikdörtgen tart kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarının uçlarını birleştirip unlanmış zeminde merdane ile hafif açın.
  2. Tart kalıbına kenarları 2-2.5 cm yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Çatalla üzerine ve kenarlarına delikler açıp fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve bir kaseye alın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Mozzarella peynirini ince dilimleyin ve tart tabanına dizin.
  4. Üzerine domatesleri yerleştirip tekrar fırına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  5. Fırından alıp 2-3 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve üzerine fesleğen yapraklarını yerleştirip servis yapın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo