Gülgiller familyasının bir üyesi olan ahududunun ana vatanı Kuzey Asya ve Avrupa topraklarıdır. Ülkemizde en çok Karadeniz kıyılarında yetiştirilir. Diyet listelerine girmeyi başaran bu meyve, antioksidan özelliği sayesinde kanser riskini de azaltır. Yaşlanmayı yavaşlatmasının yanı sıra hafızayı da güçlendirir. Pay ise, daha çok Avrupa ülkelerinde hazırlanan çıtır bir tatlıdır. Genellikle meyve ve soslar eşliğinde sunulur. Hazırsanız, gelin ahududulu pay nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim.
Hamur için:
İç malzeme:
Üzeri için:
Ahududulu Pay Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Ahududulu Pay Kaç Kalori?
Çay saatlerinde sunabileceğiniz pratik tart tarifleri mi arıyorsunuz? Özel günlerin vazgeçilmezi haline gelen çilekli tart tarifine mutlaka göz atın.
Teşekkür ederiz.