Tahinli Pide

Tahinli Pide
24 Kasım 2020

Pide tarifleri denildiğinde aklımıza patatesli, kıymalı, peynirli ve etli çeşitleri gelse de, bu kez bambaşka bir tarifimiz var. Bursa mutfağına özgü bir lezzet olan tahinli pide, kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi olacak. Tahin ve pekmez ikilisini pide hamuru ile buluşturuyor, üzerini fındık ile süslüyoruz. Bursa usulü nefis tahinli pide nasıl yapılır diye merak edenler için, tahinli pide yapımına geçebiliriz.

Farklı yörelere özgü cantik pidesi ve bıçak arası pide tarifine mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 5 Kişi Kaydetti
Tahinli Pide için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yaş maya
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı tahin

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı fındık (ufalanmış)
Tahinli Pide

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bir kabın içerisine 1 su bardağı şeker, 1 adet yumurta, sıvı yağ, süt, tuz ve mayayı alarak karıştırın.
  2. Karışıma elenmiş unu azar azar ekleyin ve karıştırarak kıvam almasını sağlayın.
  3. Karışımın üzerini streçle örterek mayalanması için dinlendirin.
  4. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın.
  5. Hamur bezelerini merdane yardımıyla yuvarlak olacak şekilde açın.
  6. Tabanı ince olan hamurun kenar kısımlarını içe doğru kıvırın.
  7. Açtığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  8. Başka bir kabın içerisine tahin, pekmez, yarım su bardağı su ve 1 su bardağı şeker ekleyerek karıştırın.
  9. Tahinli harcı hazırladığınız hamurların orta kısmına dökün ve eşit bir şekilde yayın.
  10. Hamurların kenarına fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün.
  11. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  12. Tahinli pideleri dilimledikten sonra üzerine fıstık serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tahinli Pide Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tahinin yanına çok yakışan pekmezi tarifteki ölçüye göre kullanın.
  2. Eğer tarifte pekmez kullanmazsanız, sos hamura yapışacaktır.
  3. Hamuru 30 dakika mayalanması için dinlendirin.
  4. Fırını önceden ısıtarak pidelerin eşit derecede pişmesini sağlayabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo