- İlk olarak hamuru için, tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Kalan malzemeyi ilave edip ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edecek şekilde yoğurun.
- Hamurun üzerini streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp ince şeritler elde edecek şekilde yuvarlayın ve iki ucunu birlikte içe doğru kıvırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
- Pretzeli, muzlu smoothie ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Pretzelin Püf Noktaları Nelerdir?
- Pretzel yapımında kuru maya kullanacaksanız, toz şeker ilave etmeyi unutmayın. Bu sayede mayanın daha çabuk çözünmesini sağlayabilirsiniz.
- Kullanacağınız granül kahvenin kaliteli ve iyi çekilmiş olmasına dikkat edin. Böylece pretzelin tadını yoğun bir şekilde alabilirsiniz.
- Kullanacağınız malzemeleri topaklanma olmayacak şekilde karıştırın veya blenderdan geçirin.
- Hazırladığınız pretzellerin üzerini çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.
1 Porsiyon Pretzel Kaç Kaloridir?
Tarifteki malzemelerle hazırlanan bir porsiyon pretzel, yaklaşık 380 kaloridir. Şeker kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi gerekir.
Zengin içerikli kurabiye tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, düşük kalorisiyle sunulan mısır gevrekli kurabiye tarifine göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.