Tuzlu Kiş

Tuzlu Kiş
18 Eylül 2020
Kolayca hazırlanan tuzlu kiş tarifinin tabanı klasik hamurdan oluşur. Üst kısmı için de peynir ve yoğurt karışımı kullanılır. Peki, ikramlık olarak sunabileceğiniz tuzlu kiş nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenmek için tarife başlayabiliriz.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tuzlu Kiş için

Malzemeler

Kiş hamuru için

  • 3 su bardağından iki yemek kaşığı eksik un
  • 2 yemek kaşığı soğuk su
  • 200 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tutam tuz

İç harcı için

  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı labne peyniri

Üzeri için

  • Çeri domates
  • Taze fesleğen
Tuzlu Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Kiş hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Tüm malzeme özdeşleşene kadar yoğurun.
  2. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin. İç harcı için süzme yoğurt ve labne peynirini geniş bir kaseye alarak karıştırın.
  3. Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp bir merdane yardımıyla küçük tart kalıplarınızın boyutlarında açın ve yağladığınız kalıplara yerleştirin.
  4. Üzerlerine çatalla delikler açıp kabarmaması için bakliyat serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
  5. Üzerindeki bakliyatları alıp iç harcından doldurun. Ortadan ikiye kestiğiniz çeri domatesle ve taze fesleğen yaprağıyla süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Kabak, ıspanak, pırasa ve peynir ile lezzetlendirilen sebzeli kiş tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo