Jambonlu Kiş

Jambonlu Kiş
18 Eylül 2020

Kahvaltılarda sık sık kullanılan jambon, pizza ve kiş tariflerinde de kendine yer bulur. Gelin, jambonlu kiş nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Jambonlu Kiş için

Malzemeler

  • 185 gr un
  • 90 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı su

İç harcı için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 dilim jambon
  • 3 taze soğan
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı krema
  • 60 ml süt
  • 100 gr çerkez peyniri
Jambonlu Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Un ve tereyağını mutfak robotunda karıştırın. Yumurta sarısı ile 2 yemek kaşığı suyu ekleyip iyice karıştırın.
  2. Gerekirse bir miktar daha su ilave edin. Hamuru bir kaba koyup buzdolabında en az 15 dakika bekletin.
  3. Hamuru iki parça yağlı kağıt arasında açın. 25 cm çapındaki kalıbı yağlayarak hamuru yerleştirin. 15 dakika buzdolabında bekletin.
  4. Fırını önceden 190 dereceye ayarlayın. Hamuru 15 dakika pişirin. Fırının derecesini 180 dereceye düşürün.
  5. Harç için, küçük bir tencerede yağı eritin. Soğan ve doğradığınız jambonları ekleyip 10 dakika pişirin. Taze soğanları ilave edin ve soğumaya bırakın.
  6. Yumurtaları süt ve krema ile birlikte çırpın. Soğan ve jambon karışımını hamurun üzerine dökün.
  7. Yumurta karışımını da üzerine ilave edin. En üste rendelenmiş peyniri ekleyip 30 dakika daha fırında pişirin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo