Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş

Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş
18 Eylül 2020

Kahvaltı sofralarına çok yakışacak domatesli ve beyaz peynirli kiş nasıl yapılır? Tüm detayları ile domatesli ve peynirli kiş tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş için

Malzemeler

  • 185 gr un
  • 100 gr tereyağı (soğuk ve küp doğranmış)
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş cheddar peyniri
  • 2~3 yemek kaşığı soğuk su

İç harcı için

  • 1 yumurta sarısı (hafif çırpılmış)
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 4~5 domates (ince dilimlenmiş)
  • 100 gr beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber
Domatesli Ve Beyaz Peynirli Kiş

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için un ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar çekin. Tuz, cheddar peyniri, soğuk su ekleyip hamur toparlanıncaya kadar karıştırın.
  2. Gerekirse kaşık kaşık su ilavesi yapın. Hamuru streç filme sararak en az 20 dakika buzdolabında soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde 35 cm çapında açın ve dikkatlice yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Çırpılmış yumurta sarısının 2/3’ünü hamurun üzerine sürün.
  4. Galeta unu serpiştirin. Kenarlarda boşluk bırakarak domates dilimlerini dizin. Tuz, karabiber serpiştirin. Peyniri ufalayarak ekleyin.
  5. Hamurun kenarlarını üzerine doğru kapatın. Kalan yumurta sarısını üzerine fırça ile sürüp fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  6. Fırından alarak peynirin üzerine zeytinyağını gezdirin. Tuz, karabiber, fesleğen serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo