Kabuğunu soyduğunuz soğanı zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağında yumuşayana kadar kavurun. Yıkayıp iyice süzdüğünüz ıspanak yapraklarını ve kapya biberi ekleyip birkaç dakika çevirin. Tuzunu, pul biberini, kremasını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın.
Hamuru için; unu ve tuzu harmanlayın. Tereyağını ilave edip yoğurmaya başlayın. Suyu azar azar ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru tam buğday unu serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımı ile mini tart kalıplarına sığacak şekilde açın.
Hazırladığınız hamurları mini tart kalıplarına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Üzerinde çatal yardımı ile hafifçe bastırarak delikler oluşturun ki, ön pişirme yaparken kabarmasın. Hamurları 180 dereceye ayarlı fırında, 8-10 dakika pişirin.
Bu arada ıspanaklı karışıma peynirleri ekleyip harmanlayın.
Tart hamurlarını fırından alın. Ispanaklı karışımdan yayın. Tekrar sıcak fırına verin. Peynirler eriyip kızarana dek pişirmeye devam edin.
Teşekkür ederiz.