- Mantarları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup kıyın. 20 gr tereyağını tavada eritip sarımsak ve mantarı soteleyin.
- Yüksek ateşte mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Mantarları tavadan alıp kekik, biberiye ve muskatı ekleyip harmanlayın.
- Kalan tereyağını tavada eritin. 1 yufkayı tezgaha serip üzerine fırça ile tereyağı sürün. İkinci yufkayı üzerine kapatıp yağlanmış fırın kalıbına kenarları dışa sarkacak şekilde yerleştirin.
- Lor peyniri, 2 yumurta ve kremayı çukur bir kasede çırpın. Karışımın yarısını kaşıkla yufkanın üzerine gezdirerek döküp yayın.
- Mantarları ekleyip üzerini kalan peynirli karışımla kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kenarını maydanoz yapraklarıyla süsleyin. Taze kekik veya biberiye dallarıyla süsleyip dilimleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.
Lor Peynirli ve Mantarlı Yufka Pay Püf Noktaları Nelerdir?
- Mantarların kabuklarını soyun ve suda durulayın. Ardından kağıt havlu ile kurutun.
- Sarımsakların diri kalmasını önlemek için, rendeleyebilirsiniz.
- Yufkaların eşit pişmesi için, fırını önceden ısıtın.
- Yufkaların pişmesine yakın, üst kısmına çörek otu serpiştirebilirsiniz.
1 Porsiyon Lor Peynirli ve Mantarlı Yufka Pay Kaç Kalori?
- Lor peynirli ve mantarlı yufka payın bir porsiyonu, yaklaşık 260 kaloridir. Hamur işi olduğu için, ölçülü tüketilmesi gerekir.
Çay ve kahvenin yanına çok yakışan peynirli poğaça tarifini denemeyi unutmayın.
Teşekkür ederiz.