Hamur Kızartması

Hamur Kızartması
21 Haziran 2022

Özellikle kahvaltı ve çay sofralarımızın vazgeçilmezi olan hamur kızartması, Türk mutfağında sıklıkla yapılan bir üründür. İçerisine ister peynir, ister reçel koyarak tatlı ve tuzlu olarak yenilebilen hamur kızartması için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Kahvaltı için alternatif olarak patates kızartması ve omlet tariflerine göz atabilirsiniz. 


Hamur Kızartması Kaç Kaloridir?

Hamur kızartması 100 gramında 240 kalori içerir. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Hamur Kızartması için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un 
  • ½ su bardağı su
  • 1 tepeleme çay kaşığı karbonat
  • ½ su bardağı yoğurt
  • Kızartmak için sıvıyağ
Hamur Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. Su ve yoğurt karıştırılarak ayran haline getirilir.
  2. Un ve karbonat harmanlanır.
  3. Bütün malzemeler karıştırılarak hamur formuna getirilir.
  4. Bir bez serilerek dinlendirilir. 
  5. Bezelere bölünerek incecik açılır ve dilediğiniz şekilde kesilir. 
  6. Kızmış yağa atılarak pişirilir. Afiyet olsun. 


Hamur Kızartması Ne İle Yakışır?

  1. Hamur kızartmasını peynir ya da kahvaltılık sos ile birlikte tüketebilirsiniz. 
  2. Hamur kızartmasını reçel ile tüketebilirsiniz. 
  3. Hamur kızartmasını çikolata ile servis ederek tüketebilirsiniz. 

Hamur Kızartmasının Püf Noktaları

  1. Hamuru kızgın yağda pişirdiğinize emin olun aksi takdirde yağı çekecektir. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo