Cevizli Erişte

Cevizli Erişte
07 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Erişte için

Malzemeler

  • 1 paket hazır erişte
  • 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi
  • 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
  • 3 çorba kaşığı çörek otu
  • 12 dal taze nane
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz
Cevizli Erişte

Nasıl Yapılır

  1. Taze nane yapraklarını temizleyip kıyın. Ceviz içi, parmesan peyniri, çörek otu ve naneyi bir kapta harmanlayın.
  2. Erişteyi 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağlı bol suda haşlayıp süzün. Tereyağını bir tencerede ısıtın.
  3. Haşlanmış erişteyi ekleyip 12 dakika karıştırın. Ateşi kapatıp çörek otlu malzemeyi ilave edin. Harmanlayıp servis tabağına alın. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo