Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açıp 1 çay kaşığı tuz ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edin.
Azar azar su ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 20 eşit parçaya ayırın.
Üzerlerini nemli bir bezle örtüp oda ısısında yarım saat dinlendirin.
Ispanağı yıkayıp süzün. Haşlayıp kıyın ve suyunu iyice sıkın. 30 gr tereyağı ile 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın.
Sırasıyla kıyılmış sarımsak, ıspanaklar ve doğranmış maydanozu kavurun. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peynirin yarısını ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Bir kasede lor peyniri, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve kremayı karıştırın.
Hamurları un serpilmiş tezgaha alıp fırın tepsisinin boyutuna göre açın. Aralarını kalan zeytinyağı ile yağlayarak tepsiye dizin.
Dokuzuncu kata ıspanaklı karışımı yayın. Üzerine bir kat daha hamur serin ve zeytinyağı ile yağladıktan sonra lor peynirli karışımı yayın.
Lorlu karışımın üzerini yarım mandalina büyüklüğünde çukurlar açın.
Çukurların içine kenarlarından taşmayacak şekilde yumurtaları kırın. Kalan hamur parçalarını da ayrı ayrı açıp aralarını yağlayarak üst üste dizin.
En üst katına kalan yumurtayı çırpıp sürün. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat pişirin. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Teşekkür ederiz.