Sebzeli Sultan Böreği

Sebzeli Sultan Böreği
30 Kasım 2020

Börek tarifleri arasında okuyucularımız tarafından çok ilgi gören sultan böreği, Osmanlı sarayından günümüze kadar ulaşan bir tariftir. İç harcı bezelye, havuç, patates, biber ve tavuk eti ile hazırlanan bu börek, bohça şeklinde sunulur. İnce yufkalar iç harç ile doldurulduktan sonra etrafı sarılır, üzeri çörek otu ve susam ile süslenir ve fırında pişmeye bırakılır. Malzemeleriniz hazırsa, sebzeli sultan böreği nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Yeni tatlar keşfetmek isteyenler için nefis çarşaf böreği tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sebzeli Sultan Böreği için

Malzemeler

  • 4 hazır yufka
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 çorba kaşığı su
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörekotu
  • İç malzeme için
  • 500 gr iç bezelye
  • 150 gr tavuk göğüs eti
  • 2 havuç
  • 2  patates
  • 1 soğan
  • 1 salçalık kırmızı biber
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber.
Sebzeli Sultan Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etini haşlayıp süzün. Suyunu ayırıp etini tel tel ayırın. Havuçları temizleyip küp şeklinde doğrayın.
  2. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberin çekirdeklerini temizleyip küp doğrayın. Soğanı soyup doğrayın.
  3. Zeytinyağını tavada ısıtıp soğanı soteleyin. Havuç ve bezelyeyi ekleyip kavurun. Patates, et, kırmızıbiber, tuz ve karabiberi ilave edin.
  4. Ayırdığınız sıcak tavuk suyunu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  5. Yufkalardan birini tezgaha serin. Zeytinyağı ve suyu bir kapta karıştırıp yufkanın üzerine fırça ile sürün.
  6. Yufkanın kenarlarını içe doğru katlayıp kare şeklinde hazırlayın. Elde ettiğiniz kare yufkayı dörde kesin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  7. Yufkalardan birini yağlanmış küçük cam kaba kenarları dışa taşacak şekilde yerleştirin. Bezelyeli karışımı paylaştırıp dışa taşan yufkaları içe doğru katlayın.
  8. Cam kabı yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ters çevirip alın. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
  9. Üzerlerine kalan yağlı su karışımını sürün. Susam ve çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo