Sarıyer Böreği

Sarıyer Böreği
19 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Sarıyer Böreği için

Malzemeler

  • 2 yufka
  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı soda

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 2 soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • Yarım kahve fincanı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Susam
Sarıyer Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Soğanları ince doğrayın. Kıyma, soğan ve dolmalık fıstığı ayçiçeği yağında kavurun.
  2. İnce doğranmış maydanoz ve suda bekletilmiş kuş üzümünü ilave ederek ocağın altını kapatın. Ilınmasını bekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın.
  3. Bir yufkayı tezgaha serin. Üzerine çırpılmış yumurta, ayçiçeği yağı ve soda karışımını sürün. Yufkayı ikiye katlayın.
  4. Hazırladığınız iç malzemenin yarısını, yarım daire şeklindeki yufkanın düz kenarına uzunlamasına yayın ve çok sıkı olmamak şartıyla rulo halinde sarın. Diğer yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  5. Rulo şeklinde sardığınız yufkaları, tepsinin büyüklüğüne göre, U harfi şeklinde yan yana yerleştirin.
  6. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo