Pratik Su Böreği

Pratik Su Böreği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pratik Su Böreği için

Malzemeler

  • 5 yufka

İç harcı için

  • 400 g beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yumurta Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Yarım su bardağı süt
Pratik Su Böreği

Nasıl Yapılır

  1. İç harcı için, beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın.
  2. İlk yufkayı yağlanmış bir fırın kabına, kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın.
  3. Buladığınız yufkaların yarısını, ilk kat yufkanın üzerine kapatın.
  4. Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın.
  5. Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin. Buzdolabına alıp 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Dilerseniz, klasik su böreği tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo