- İç harcı için, beyaz peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın, kenara alın. Ayrı bir kapta yumurta, tuz, ayçiçek yağı ve sütü çırpın.
- İlk yufkayı yağlanmış bir fırın kabına, kenarları dışarıya sarkacak şekilde yerleştirin. Kalan 4 yufkayı 4 eşit parçaya bölün ve yumurtalı harca bulayın.
- Buladığınız yufkaların yarısını, ilk kat yufkanın üzerine kapatın.
- Beyaz peynirli harcın tamamını yayın. Kalan yufkaları harcın üzerini örtecek şekilde yerleştirin. İlk yufkanın kenarlarını tepsinin içine doğru kapatın.
- Üzerine kalan yumurtalı harcı gezdirin. Buzdolabına alıp 1 saat beklettikten sonra böreği dilimleyin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Dilerseniz, klasik su böreği tarifine de göz atabilirsiniz.
Teşekkür ederiz.