Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek

Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek
06 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek için

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 10 pirinç yufkası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
Pirinç Yufkasından Glutensiz Börek

Nasıl Yapılır

  1. Yumurta ve yoğurdu bir kaseye alarak iyice çırpın. Pirinç yufkalarını 30 saniye kadar suda bekletip yumuşatın.
  2. Tereyağı ile yağladığınız fırın tepsisine aralarına yumurtalı karışımdan sürerek 5 kat yufka dizin.
  3. İç harcı için rendelenmiş kaşar peynirinin üzerine kırmızı pul biber ve kekik serpip yufkaların üzerine yayın.
  4. Kalan yufkaları da aralarına yumurtalı karışımdan sürerek dizin. Kalan yumurtalı karışımı son yufka katının üzerine sürün.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.  
    Klasik çarşaf böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo