Önce sosunu hazırlayın. Bunun için bir yumurtanın sarısını daha sonra kullanmak üzere bir kenarda bekletin. Sos için kalan tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
İç malzemesi için de tüm malzemeyi bir kapta karıştırın.
1 kuru yufkayı yağlanmış dikdörtgen tepsiye iri parçalar halinde kırarak yerleştirin. Hazırladığınız sostan bir miktar alarak yufkaların üzerine gezdirin. Diğer yufkayı da kırarak üzerine yerleştirin ve yine bir miktar sosu üzerine gezdirin. Yufkanın üzerine hazırladığınız iç malzemenin yarısını yayın.
Üzerine tekrar bir yufkayı kırarak yerleştirin ve sos gezdirin. Kalan iç harcı yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde soslayarak dizin. Böreği kare parçalar halinde kesin.
Kalan sosa önceden ayırdığınız yumurta sarısını ekleyip karıştırın. Yufkaların üzerine sosun tamamını dökün ve yufkaların sosu emmesi için 15-20 dakika bekletin.
Her kare dilimin ortasına çörek otu serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında, 35-40 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Teşekkür ederiz.