Patatesli Üçgen Börek

Patatesli Üçgen Börek
11 Ocak 2021

Çıtır muska böreği diğer adıyla patatesli üçgen börek Türk mutfağında çay saatlerinde çok fazla tercih ediliyor.  Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edilen bu lezzet ağızlarda hoş bir tat bırakıyor. Patatesli üçgen börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa çıtır muska (patatesli üçgen börek) tarifine geçelim.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz? Şık sunumuyla tadına doyamayacağınız nefis gül böreği tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Patatesli Üçgen Börek için

Malzemeler

  • 4 yufka 
  • 4 patates 
  • 2 soğan 
  • 100 g tereyağı 
  • 3 yemek kaşığı 
  • zeytinyağı 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı pul biber 

Sos için

  • 1 su bardağı süt 
  • Yarım su bardağı zeytinyağı 

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
Patatesli Üçgen Börek

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve suyunu süzün. Çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Yufkaları mutfak tezgahına serin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaseye alarak çırpın. Bir fırça yardımıyla sosu bir yufkanın tamamına sürün.
  5. Yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler kesin. Hazırladığınız patatesli harcı bir kaşık yardımıyla kestiğiniz şeritlerin uç kısmına paylaştırın.
  6. Üçgen katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
  7. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

PATATESLİ ÜÇGEN BÖREK KAÇ KALORİ?

  1. 1 adet patatesli üçgen böreği yaklaşık olarak 158 kaloriye denk gelmektedir. Kızartılarak yapıldığı için diyet yapanlara ve şeker hastalarına önerilmiyor. 

ÜÇGEN BÖREK YAPMANIN EN ÖNEMLi PÜF NOKTALARI 

  1. Böreği üçgen biçimde sardıktan sonra açılmaması için ucunu suya batırmak ,
  2. Böreğinizi kızgın yağda kızartmaya dikkat etmek,
  3. Böreğinizi kızartırken iki yüzünün de kızartılmasına dikkat etmek gerekiyor.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo