Otlu Börek

Otlu Börek
22 Haziran 2023

Isırgan otu, pazı ve hindiba ile hazırlanan otlu börek, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Hazırsanız, ev yapımı otlu börek tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Otlu Börek için

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 demet pazı
  • 300 g hindiba
  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Islatmak için

  • 50 g eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
  • Susam
  • Çörek otu
Otlu Börek

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın.
  3. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin.
  4. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün.
  5. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo