Nemse Böreği

Nemse Böreği
30 Ağustos 2024

Osmanlı Sarayı'ndan günümüze kadar ulaşan nemse böreği, iç harç ile hazırlanan bir börek çeşididir. İç harcında peynir ve iç harç kullanılan nemse böreği, herkesi kendine hayran bırakan bir yemektir. Hazırsanız, evde nemse böreği nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Nemse Böreği için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

Harç için

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurtanın akı

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
Nemse Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ayçiçeği yağı, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, su ve tuzu ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  2. Üzerini bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. Hamuru un serpilmiş tezgaha alıp merdaneyle yufkadan biraz daha kalın açın.
  3. Su bardağı ağzıyla veya çember kalıpla kesip yuvarlak hamurlar hazırlayın. Yumurtanın akını sarısından ayırın.
  4. Peyniri ufalayın, maydanozu ince kıyın ve yumurta akıyla karıştırıp, hamurların ortasına paylaştırın.
  5. İkiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını parmak uçlarınızla bastırarak yapıştırın.
  6. Hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak ıspanaklı börek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo