Kuru Yufka Böreği

Kuru Yufka Böreği
12 Ekim 2020

Fırında kuru yufka böreği tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz yufka böreği, yaklaşık 45 dakika da sofralarda kendine yer bulur. Kollarınızı sıvayıp malzemeleri hazırladıysanız, börek tarifleri arasında çok sevilen kuru yufka böreği yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak Balkan mutfağından Avrupa ülkelerine yayılan boşnak böreği ve taze yufka ile hazırlanan tava böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Kuru Yufka Böreği için

Malzemeler

  • 9 kuru yufka

Yufkaları ıslatmak için:

  • 2.5 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt

Yufka araları için:

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 200-250 g yağsız dana kıyma
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Kuru Yufka Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Kıymayı sıvı yağ, tereyağı ve tuz ile birlikte tavaya alın. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun ve üzerine küp doğranmış soğanları ilave ederek, soğanlar şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam edin. Karabiber ilave edip ocaktan alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
  2. Süt ve suyu bir tepsiye dökün. Bir yufkayı alarak her iki tarafını da bu karışımda ıslatıp fazla sıvıyı süzün ve fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin. 4 yufkayı daha ıslatarak aralarına sıvı yağ gezdirin. Ancak en üstteki yufkayı yağlamadan, üzerine kıymalı harcı eşit miktarda dağıtın.
  4. Üzerine 4 yufka daha ıslatıp aralarına sıvı yağ gezdirerek yerleştirin. En üstteki yufkanın üzerine de sıvı yağ gezdirip böreği ocağın küçük bölümünde, her yerinin eşit kızarması için tepsiyi çevirerek kızartın.
  5. Bir tarafı kızaran böreği ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartın ve dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kuru Yufka Böreği Kaç Kaloridir?

  1. Kuru yufka böreğinin bir dilimi 125, bir porsiyonu ise yaklaşık 325 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo