1 çay kaşığı ezilmiş kaya tuzu(baharatçılarda bulunur)
Keten Tohumlu Bahar Çöreği
Nasıl Yapılır
Dereotunu temizleyip kıyın. Yulaf unu, keten tohumu, susam, tuz, karabiber ve karbonatı hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın.
Zeytinyağı, yumurta, yoğurt ve yoğurt suyunu çukur bir kaba alıp mikserle çırpın.
Yoğurtlu harç, peynir, sarımsak ve dereotunu unlu karışıma ekleyip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Isıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Teşekkür ederiz.