Kek Kalıbında Peynirli Börek

Kek Kalıbında Peynirli Börek
01 Aralık 2024

Fotoğraf: Sezer Yalçınkaya

Tarif ve Yapım: Lezzet MutfakStudio

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kek Kalıbında Peynirli Börek için

Malzemeler

Sosu için

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 şişe maden suyu
  • 5 yufka
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

İç harcı için

  • 100 g peynir
  • Yarım demet maydanoz
Kek Kalıbında Peynirli Börek

Nasıl Yapılır

  1. Sosu için yumurtalar, Ayçiçek yağı ve maden suyunu bir kasede çırpın. Bir yufkayı, yağlanmış kek kalıbına, kenarları dışarı sarkacak şekilde yerleştirin. İkinci yufkayı dört parçaya bölüp sosa batırın ve kalıba yerleştirin. 
  2. İç harcı için peynir ve ince kıydığınız maydanozu karıştırın. Yufkaların üzerine peynirli harçtan döküp, eşit şekilde yayın. Kalan yufkaları da aynı şekilde sosa batırarak hazırlayıp kalıba yerleştirin. Üzerine tereyağı parçaları yerleştirin. Kalıbın kenarlarından sarkan yufkayı üzerine kapatın. 
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Üzeri kızarınca fırından çıkarıp kalıbı fırın tepsisine ters çevirin. Tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo