Hellim Böreği

Hellim Böreği
18 Eylül 2020

Gözleme hamuru ile hazırlanan hellim böreği, ismini içinde kullanılan hellim peynirinden alır. Kıbrıs kökenli bir peynir çeşidi olan hellim, genellikle tava veya ızgarada kızartıldıktan sonra servis edilir. Malzemeleri hazırladıysanız, ev yapımı hellim böreği tarifine geçebiliriz.

Kıbrıs'ın meşhur peynirini farklı yemeklerde kullanmak isteyenler için, hellim peynirli sandviç tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hellim Böreği için

Malzemeler

Hamuru için:

  • 1.5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

İçi için:

  • 2 su bardağı rendelenmiş hellim peyniri
  • 2 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
Hellim Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Tavaya zeytinyağını koyup ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğanlar biraz soğuduktan sonra hellim peyniri rendesi ve karabiberi ekleyip hepsini karıştırın.
  2. Unu yoğurma kabına koyun, içine tuzu ve zeytinyağını ekleyin. Suyu azar azar ilave ederek, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 2 bezeye bölün ve bezeleri yufka büyüklüğünde oklava yardımıyla açın, birinci yufkayı tezgaha serin.Bir çember yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde kesip, içlerine hazırladığınız harcı paylaştırın. Yarım ay şeklinde kapatıp, kenarlarını bastırın. Hazırlanan börekleri kızdırılmış teflon tavaya alıp, iki tarafını pişirdikten sonra sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo