Zencefilli Tavuk

Zencefilli Tavuk
19 Eylül 2022
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Zencefilli Tavuk için

Malzemeler

  • 8 parça tavuk kalça şiş
  • 1 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 2 közlenmiş salçalık kırmızı biber
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı doğranmış acı biber
  • Tuz
  • Karabiber 

Üzeri için:

Taze nane yaprakları

Zencefilli Tavuk

Nasıl Yapılır

Soğanı temizleyip rendeleyin. 1 bardak su, domates püresi, zencefil ve sarımsakları soğana ekleyip blenderle karıştırın. 
Sıvıyağı geniş bir tencerede ısıtın. Pulbiber ve hazırladığınız sosu ekleyip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk butlarını ve doğranmış acı biberi sosa ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar pişinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. 
Közlenmiş biberleri soyup çekirdeklerini temizleyin. İnce şeritler halinde doğrayıp tavuğa ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Servis tabaklarına alıp taze nane ile süsleyin sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yeni bir lezzet arıyorsanız, bütün halde sunulan fırında tavuk tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo