Tavuklu Ve Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi

Tavuklu Ve Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi
14 Kasım 2022

Dilerseniz, nefis Macar gulaş tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Tavuklu Ve Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi için

Malzemeler

  • 500 g tavuk eti (Tercihen kalça tarafından)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kapya biber
  • 500 g beyaz lahana
  • 500 g haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı un
  • Tuz, karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal
  • Sıcak su
Tavuklu Ve Beyaz Lahanalı Nohut Yahnisi

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağını tencerede eritip, küp doğranmış biberleri ve yarım mandalina büyüklüğünde kestiğiniz tavuk etlerini 10 dakika boyunca kavurun.
  2. İnce doğradığınız beyaz lahanayı ekleyin. 5 dakika daha kavurun. Unu ilave edip birkaç kez çevirin.
  3. Üzerini örtecek kadar sıcak suyu, diri kıvamda haşladığınız nohutları, tuzu ve baharatını da ekleyin.
  4. Önce yüksek ateşte 10 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte 20 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo