Tavuk Kebabı

Tavuk Kebabı
08 Ekim 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tavuk Kebabı için

Malzemeler

  • 500 g tavuk göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz kişniş
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 kırmızı soğan
  • Zeytinyağı

Süslemek için

  • Taze biberiye dalları

Servis için

  • Bulgur pilavı
  • Lavaş
Tavuk Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk göğüs etini 2.5 cm boyutunda küpler halinde doğradıktan sonra bir kaseye aktarıp üzerlerine limon suyu, mısır unu, yoğurt, sarımsak, kişniş, tuz ve karabiberi ekleyin.
  2. İyice karıştırdıktan sonra üzerini streç filmle sarıp 15 dakika beklemeye bırakın.
  3. Soğanları elma dilimi şeklinde kesin. Izgarayı önceden ısıtıp, tavuk ve soğanları peş peşe şişe geçirin.
  4. Soğanın üzerine fırçayla biraz yağ sürdükten sonra kebapları arasıra çevirerek 10-12 dakika kızartın.
  5. Kebapları taze biberiye dallarıyla süsleyip bulgur pilavı ve tortilla ile servis yapın.
Et ile hazırlanan ve Ege'nin en sevilen lezzetleri arasında yer alan ev yapımı çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo