Tiritli Köfte

Tiritli Köfte
22 Ekim 2024

Et suyu ve ekmek ile hazırlanan tirit, Şanlıurfa'ya özgü bir lezzettir. Genellikle kaz ekmeği ile hazırlanır. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da yaygın olan bu yemek, Fas ve İran'da da tüketilir. Malzemeleriniz tamamsa, tiritli köfte tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tiritli Köfte için

Malzemeler

  • 1 kg parça et
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz
  • Karabiber

Köfte için

  • 500 gr ince bulgur
  • 1.5~2 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • 1 kase su

Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Kırmızı pul biber
  • Kuru nane
Tiritli Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru bir kaba alın ve tuz ekleyip karıştırın. Üzerine sıcak su döküp bir kapak kapatarak bekleyin. Bulgur şişince un ekleyip karıştırın.
  2. Yumurtaları teker teker kırıp  oğurmaya başlayın. Hamuru yumuşatmak için elinize sık sık su alarak yoğurmaya devam edin.
  3. Hamurdan parçalar kopartıp misket şeklinde köfteler hazırlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. Etleri ve tereyağını ekleyip yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ateşi kısıp kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  5. Bu arada köfteleri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün. Etler kızarınca haşlanmış nohut ve bulgur köftelerini ekleyerek karıştırın.
  6. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yemeği servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin. pul biber ve nane serpiştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dana etiyle hazırlanan pratik ve lezzetli tirit tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo