Etli Enginar Dolması

Etli Enginar Dolması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Enginar Dolması için

Malzemeler

  • 8 enginar
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 3 patates
  • 30 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 6 arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
Etli Enginar Dolması

Nasıl Yapılır

  1. Enginarları soyup temizleyin ve iç kısımlarını oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  2. Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
  3. Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve eti ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Patatesleri ekleyip 5 dakika kavurun.
  4. Enginarları oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin. İçlerini etli patates ile doldurun.
  5. Arpacık soğan ve sarımsakları enginarların yanına dizip margarini ilave edin. Tuz serpip suyu ekleyin.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Enginarların üzerlerine serpip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, faydaları saymakla bitmeyen İzmir usulü enginar dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo