- Enginarları soyup temizleyin ve iç kısımlarını oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
- Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
- Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve eti ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Patatesleri ekleyip 5 dakika kavurun.
- Enginarları oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin. İçlerini etli patates ile doldurun.
- Arpacık soğan ve sarımsakları enginarların yanına dizip margarini ilave edin. Tuz serpip suyu ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Enginarların üzerlerine serpip sıcak servis yapın.
Dilerseniz, faydaları saymakla bitmeyen İzmir usulü enginar dolması tarifini de deneyebilirsiniz.
Teşekkür ederiz.