Teşrübe

Teşrübe
15 Mart 2024

Kilis mutfağının en sevilen patlıcan yemeklerinden biri olan teşrübe, Antep mutfağında da sık sık tüketilir. Ana malzemeleri et, patlıcan ve domates olan bu yemek, tırnak pidenin üzerine ilave edilir. Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edilir. Malzemeler hazırsa, teşrübe tarifi için detaylara geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 12 Kişi Kaydetti
Teşrübe için

Malzemeler

  • 500 gr kuzu kuşbaşı et
  • 500 gr küçük patlıcan 
  • 3 adet tırnak pide
  • 1 yemek kaşığı tereyağı 
  • 1 adet soğan 
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5 bardak su 
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
Teşrübe

Nasıl Yapılır

  1. Tencereye yağ alınır ve kuşbaşı etler yağda kavrulur.
  2. Soğan yemeklik doğranarak içerisine eklenir ve kavrulma işlemin devam edilir.
  3. Biber ve domates doğranarak tencereye ilave edilir.
  4. Salça eklenerek kokusu çıkana kadar kavrulur. Su ve baharatlar eklenerek pişmeye bırakılır. 
  5. Patlıcanlar alacalı soyulur, kızgın yağda kızartılır. 
  6. Pişen etlerin olduğu tencereye eklenerek 5-6 dakika pişirilir. 
  7. Tırnak pideler kareler halinde dilimlenerek sunum tabağına alınır. 
  8. Yemeğin suyu pidelerin üzerine gezdirilir.
  9. Sarımsaklı yoğurt hazırlanır, tırnak pidelerin üzerine dökülür.
  10. Pişen yemek güzel bir sunumla tabağa alınır ve servis edilir. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo